Retningslinjer for Jysk-Fynsk Mesterskab 2019-2020

Jysk-Fynsk Mesterskab er for alle spillere fra klubber på Fyn og i Jylland, og du kan også deltage, selvom du er forholdsvis ny i sporten. Mesterskabsturneringen samler både nye og rutinerede spillere, der mødes for at spille kampe, konkurrere og samtidig nyde det sociale samvær på og uden for banen.


Mesterskabsturneringen afvikles over 5 spilledage, og et hold kan deltage i en eller flere af disse. Jo flere spilledage, der deltages i, desto større er chancen for at blive jysk-fynsk mester. Målet er, at hvert hold spiller 2-3 kampe pr. spilledag. Kamp­pro­grammet for de enkelte spilledage fastlægges af turneringsudvalget, når de tilmeldte hold kendes.


Der kan tilmeldes hold med op til 5 personer på holdkortet. Til hver spilledag skal minimum 3 spillere være fra dette hold­kort, mens den 4. spiller kan vælges frit. Hvis der stilles med under 3 spillere fra holdkortet, er der tale om et nyt hold, og point optjent på tidligere spilledage overføres derfor ikke. Alle spillere skal være medlemmer af en jysk eller fynsk klub og dermed af Dansk Curling Forbund (DCuF), men der stilles ikke krav ang. nationalitet eller bopæl.


Alle kampe spilles over 7 ender, som alle skal færdigspilles. Der trækkes lod om retten til sidste sten umiddelbart før første ende. En sejr i en kamp giver 2 point, et uafgjort resultat 1 point og et nederlag 0 point. Der tælles point, ender og sten for begge hold, hvilket bruges ved rangering. Udfyldt og underskrevet scorekort skal afleveres til turneringsudvalget umiddelbart efter kampen.


Udebliver et hold fra en programsat kamp, eller kan det ikke stille op med minimum 3 spillere, dømmes det som taber med 0 point, 0 ender og 0 sten, mens modstanderholdet tildeles 2 point, 7 ender og 14 sten.


Alle tvivlsspørgsmål afgøres af turneringsudvalget, herunder vedr. afstandsbedømmelse, rangering/placering, pointtildeling, sanktioner mv.


Turneringsudvalget består af Tommy Juul Kristoffersen (ECK), Simon Bønløkke Pedersen (OCC), Peter Brandt Andersen (SCC/DCuF) og Mikkel Juul Larsen (OCC/DCuF).


Der spilles efter DCuF’s regler, hvor andet ikke er beskrevet herover. Se mere på www.curling.dk.


De enkelte spilledage afvikles som individuelle turneringer, hvor slutstillingen fremkommer ved rangering (point, ender, sten, ender imod, sten imod) på baggrund af dagens kampe, medmindre andet på forhånd er udmeldt af turneringsudvalget. Der er præmier til vinderholdet på hver spilledag.


Et hold tildeles 1 point for deltagelse i en spilledag samt point for vundne og uafgjorte kampe som beskrevet ovenfor (2 hhv. 1 point). Derudover tildeles holdet point for dets placering på spilledagen efter følgende model:


10 point for 1.-pladsen

  8 point for 2.-pladsen

  6 point for 3.-pladsen

  5 point for 4.-pladsen

  4 point for 5.-pladsen

  3 point for 6.-pladsen

  2 point for 7.-pladsen

  1 point for 8.-pladsen

  0 point for 9.-pladsen og derunder


Holdets point for de enkelte spilledage lægges sammen, og på sidste spilledag kåres de samlede guld-, sølv- og bronze­vindere, som får medaljer. Mesterholdet får desuden overrakt forbundets vandrepokal. Ved pointlighed mellem to eller flere hold i den samlede stilling afgøres placeringerne af resultaterne fra de afviklede indbyrdes kampe i turneringen mellem disse hold (point, ender, sten, ender imod, sten imod). Kan der ikke findes en afgørelse ved dette, tages resultaterne af samtlige kampe spillet af de pågældende hold i turneringen i betragtning.


Den sidste spilledag i Esbjerg afsluttes med hyggelig fællesspisning, hvortil der opkræves et beløb på ca. 100 kr. pr. spisende spiller eller gæst. På de øvrige kampdage sørger man selv for forplejning, som eventuelt kan tilbydes gennem den arrangerende klub.


Deltagelse koster 75 kr. pr. hold pr. spilledag. Beløbet afregnes kontant eller med MobilePay på spilledagen. Deltagergebyret dækker udgifter til medaljer samt præmier til dagsvinderne.


Tilmelding til spilledagene foretages senest 7 dage før den pågældende dag via tilmeldingsformularen. Her oplyses

holdnavn, klub(ber) og navne på de op til 5 spillere. 

Eventuelle spørgsmål rettes til

Mikkel Juul Larsen

Odense Curling Club

mikkel.jl@gmail.com.

Dansk Curling Forbund / Danish Curling Association

Idrættens Hus, 2605 Brøndby, Denmark

www.curling.dk